Aktivt Kol (Ansiktsmask)

Ja jag har funderat lite på vilken produkt jag ska recensera först. Men det slutade på en av mina nyaste favoriter.

Charcoal Face Mask

Produkten kommer i en liten söt tygpåse och i den ligger det en  glasflaska med korkskruv på. I den är det alltså ett färdigblandat pulver (som ska räcka till 4 st ansiktsmasker) med huvudingrediensen gjort på just aktivt kol.  Jag har endast testa att blanda ut med vatten som det står på instruktionerna men vet att man även kan blanda i ekologiska honung för att dra ut gifter. Eller olivolja för att pigga upp trött hud etc. Mer kan man läsa HÄR! 

Jag har testat ett par gånger nu och de första 2 gångerna hade jag lite svårt med att få till rätt konsistens. Använde mig av msk och tsk mått. Den blev liksom för rinnig. Då det står 1 msk pulver blandas ut med 1 tsk vatten. Hmm.. Och det har ju givetvis funkat bra ändå. Så i fredags tog jag ordagrant fram en matsked och en tesked, och gick efter direktionerna. Vola, det funkade och blev till den där kletiga fasta pastan som jag var ute efter. Här skulle man vara duktig och dosera precis rätt tänkte jag och så blev det fel, haha. Nu vet jag iaf hur man ska tänka. Man rör ihop pulvret och vattnet till en pasta liknade konsistens som sagt. Sen kletar man bara på och låter de sitta i 10-15 min. Sen ska man skölja bort det med varmvatten, jag fuktade händerna med vatten och skrubbade runt ansiktsmasken i ansiktet innan jag sköljde bort allt. Jag tycker lite av masken satt fast efter jag hade sköljt med vattnet så tog tvålen Carpe Diem  också från samma märke. Huden känns otroligt ren och uppstramad efteråt och len som en babyrumpa.  Avslutade med att smörja in ansiktet med Anti Aging krämen från Human+Kind. Man känner sig som en ny människa. Lovely <3

Den passar perfekt till oljig/blandad hud precis som jag har.

Kostnaden för denna produkt, ligger på 90 kr. Alltså ca 22 kr per ansiktsmask, eftersom att den räcker till 4 omgångar.

Jag var ganska så nyfiken på denna produkten innan jag hade testat den, eftersom aktivt kol har ju verkligen varit på tapeten de senaste. Allt ifrån att inta det som ett kosttillskott till att bleka tänderna med. Absolut något jag kommer fortsätta med.

 

4 av 5 möjliga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *